Lijepa vaša: Kad gume plešu salsu

31. kolovoza na HRT – HTV 3 u 17:30

Lijepa vaša dokumentarna je serija iz 2016.  nastala prema popularnoj kolumni Krešimira Dujmovića. U dvanaest polusatnih epizoda Krešimir nam kroz razgovore sa zanimljivim strancima koji su odlučili živjeti u Hrvatskoj pokazuje kako izgledamo u očima drugih, koje su naše posebnosti, prednosti i mane.

Jure Pavlović prepoznatljivim vizualnim stilom i pratećom kamerom kao osnovnim redateljskim sredstvom, uspio je u fokusu zadržati priče glavnih likova, ali i postići dojam opuštenih razgovora na mnogobrojnim i za likove važnim lokacijama. Pitak i nepretenciozan, duhovit, na trenutke začudan serijal uspijeva nam očima "drugih" približiti i razumjeti nas same.

Kad gume plešu salsu
Obožavaju ga svi koji su ga upoznali. Skoro svi. Kubanac Ramon u Zagrebu popravlja aute, nosi kreacije na modnim revijama, a navečer se pretvara u majstora salse koji uči Zagrepčane kako se rasplesati. K nama ga je doveo ljubavni zov, kaže da je više kubanski nego hrvatski otac, sa ženom adaptira stan na Kajzerici. Slobodan na Kubi, zaposlen u Hrvatskoj, radi sa smiješkom na licu. Jedinstven, sretan, neuklopljen. Koliko dugo?

Scenarist i voditelj je Krešimir Dujmović, redatelj Jure Pavlović, direktor fotografije Dario Hacek, a producenti Jure Pavlović i Bojan Kanjera.

Emisiju na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci pronađite emitirana izdanja serijala.