Imam 2 mame i 2 tate Kreše Golika na HRTi usluzi

Na današnji je dan 1996. godine preminuo hrvatski filmski, TV redatelj i scenarist Krešo Golik. Videoteku multimedijske usluge HRTi upotpunili smo njegovim filmom koji čini sjajan spoj humora i drame te se svrstava u jedan od vrhunaca Golikova opusa.Priča prati bivše supružnike koji imaju nove brakove. On se oženio lijepom, mladom, atraktivnom ženom, a ona se udala za starijega glazbenika. Djecu su podijelili. Naizgled je sve u redu, ali ipak nije sve tako. Djeca se ne razvijaju kako bi roditelji željeli, osobito stariji sin s kojim se otac neprekidno sukobljava. Bivši se supružnici sastaju nadajući se da bi dogovorom mogli riješiti probleme odgoja. Ni jedno ni drugo u novom braku nije našlo ono što im je nedostajalo u starome, ali ni natrag se ne može. Život se nastavlja.

Nakon prisilne trinaestogodišnje pauze izazvane, uz ostalo, i političkim neugodnostima koje je doživljavao krajem pedesetih, jedan od najvećih hrvatskih redatelja Krešo Golik (Tko pjeva, zlo ne misli) vratio se režiji dugometražnih igranih filmova briljantnom komedijom Imam 2 mame i 2 tate.

Ozbiljnu priču o krizi bivših supružnika i njihove djece Krešo Golik je ispričao na neposredan i jednostavan način, s puno humora i simpatije prema likovima. 

U filmu glume Mia Oremović, Relja Bašić, Fabijan Šovagović, Vera Čukić, Igor Galo, Davor Radolfi, Tomislav Žganec, Matea Bogdanović, Zlatko Kauzlarić. Izvrsna Mia Oremović nagrađena je 1968. na festivalu u Puli Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu.

Redatelj Golik napisao je scenarij s Mirjam Tušek. Scenograf je Željko Senečić, montažerka Katja Majer, a glazbu potpisuje Tomislav Simović. Film je snimljen 1968. godine u produkciji Jadran filma.