Američki glazbeni dnevnik Roberta Marekovića na Drugome programu Hrvatskoga radija

Glazbenik Robert Mareković radijski je voditelj Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), a slušatelji ga redovito mogu čuti u emisijama Povratak u budućnost i Dolce vita. Eter Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Robert Mareković će dodatno obogatiti svojim javljanjima s putovanja u Sjedinjene Američke Države svakoga radnog dana u emisiji Drugi dio dana od 25. rujna do 6. listopada.

Javit ću se iz Las Vegasa, u kojemu mi je glavni cilj pogledati danas već legendarnu plesnu predstavu Love, koju izvodi najpoznatija plesna skupina na svijetu, kanadski sastav Cirque de Soleil. Riječ je predstavi koja je nadahnuta legendarnim Beatlesima. Očekujemo dojmove iz grada anđela, Los Angelesa, iz poznatoga ovalnog nebodera u kojemu su snimali velikani poput Deana Martina, Franka Sinatre i Nata Kinga Colea , najavio je Robert Mareković.

Izvješće iz Nashvillea odvest će nas na koncert zvijezde country-glazbe Alison Krauss u Country Music Hall of Fame, u legendarni Studio B te u poznatu prodavaonicu Jacka Whitea. U Memphisu je cijela lepeza zanimljivih glazbenih tema, od kuće Elvisa Presleyja i ulice Beale na kojoj se rađala urbana blues-glazba. Germantown će ugostiti traženu Rhiannon Giddens, a bit će tu još notnih javljanja iz Mississippija i Arkansasa.

Robert Mareković ima fin i istančan glazbeni ukus i odnos prema glazbi i očekujem da će njegova javljanja pobuditi veliko zanimanje slušatelja. Robert će se svakodnevno javljati u Drugi dio dana i to u točno određeno vrijeme , najavila je vršiteljica dužnosti urednika Drugoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Jadranka Rilović.

Emisija Drugi dio dana na rasporedu je na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) ponedjeljkom, četvrtkom i petkom od 16.00 do 18.00, a utorkom i srijedom od 14.00 do 18.00. Emisija je dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.