Nove boje jeseni Hrvatske radiotelevizije na Weekend Media Festivalu

Hrvatska radiotelevizija (HRT) predstavila je Nove boje jeseni, jesensku programsku shemu, na ovogodišnjemu jubilarnom desetom Weekend Media Festivalu u Rovinju. Vodeći godišnji skup komunikacijskih stručnjaka i predstavnika komunikacijske industrije iz cijele jugoistočne Europe ove je godine okupio više od pet tisuća sudionika te petstotinjak novinara iz Republike Hrvatske i susjednih država. Brojni među njima na posebnome su HRT-ovu promocijskomu prostoru tijekom tri dana trajanja festivala imali prigodu doznati više o novostima u programima javnoga medijskog servisa tijekom predstojećih mjeseci, družiti se s poznatim HRT-ovim novinarima, urednicima i voditeljima te sudjelovati u brojnim prigodnim aktivnostima te javljanjima i emisijama uživo iz Rovinja.   

Hrvatska radiotelevizija već je desetu godinu zaredom na Weekend Media Festivalu jer je to sjajna prigoda za predstavljanje komunikacijskim stručnjacima, ali i našim gledateljima iz cijele jugoistočne Europe. Prema podacima Europske radiodifuzijske unije, Hrvatska radiotelevizija i dalje je najgledanija javna televizija u jugoistočnoj Europi, a to nam iz godine u godinu potvrđuje i veliko zanimanje posjetitelja za naš promocijski prostor ovdje u Rovinju , istaknuo je glasnogovornik i rukovoditelj Radne jedinice Komunikacije Hrvatske radiotelevizije Igor Ćutuk te dodao:  Ove godine predstavljamo Nove boje jeseni, jesensku programsku shemu Hrvatske radiotelevizije, koja je započela prije nekoliko dana, a u okviru nje nudimo čak 85 posto domaćega sadržaja u udarnome terminu, vrhunski odabir stranoga programa i stabilnost rasporeda, što znači da ćete svoje omiljene emisije ubuduće uvijek moći pratiti u isto vrijeme i na istome programu te nova, mlada lica na malim ekranima.”

Neka od novih lica Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije bilo je moguće vidjeti i u Rovinju. Nove voditeljice Dnevnika Hrvatske radiotelevizije Dajana Šošić i Tomislava Gudelj te reporterka Maja Tanasovski privlačile su pažnju brojnih novinara, a živost u HRT-ovu promocijskome prostoru izazvali su i urednici i voditelji emisije More, jedne od najpopularnijih i tradicionalno najgledanijih emisija Hrvatske radiotelevizije. Odri Ribarović i Zdravko Kleva bili su traženi i za intervjue, a mediji iz nekoliko susjednih država snimili su priloge i s legendarnim HRT-ovim glavnim meteorologom Zoranom Vakulom te voditeljima i urednicima emisije Dobro jutro, Hrvatska Karmelom Vukov-Colić i Davorom Meštrovićem.

Informativni medijski servis Hrvatske radiotelevizije predstavljala su i zaštitna lica emisije Otvoreno Damir Smrtić i Mislav Togonal, koji je na Weekend Media Festivalu vodio i jedan od najatraktivnijih okruglih stolova, onaj o kriznome komuniciranju u Agrokoru, te Zrinka Grancarić, urednica i voditeljica Teme dana, koja je vodila i okrugli stol o budućnosti prijevoza. 

HRT-ovu predstavljanju na Weekend Media Festivalu dodatno su pridonijeli odličnom zabavom te uz izravan prijenos na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) Nataša Mikas, Mirko Fodor i Andro Tomović, koji su svoje redovite radijske emisije Drugi dio dana, Globotomija i Svakom loncu poklopac uz mnoštvo smijeha te brojne goste i publiku, emitirali iz Rovinja.

Sve novosti povezane s jesenskom programskom shemom posjetitelji su tijekom Weekend Media Festivala mogli doznati putem tableta koji su im bili na raspolaganju u HRT-ovu promocijskome prostoru te u  izravnome kontaktu s HRT-ovim zvijezdama.