Emisija o djelima suvremene umjetnosti

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka 2. listopada na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3)  s početkom u 20.35 sati započinje prikazivati seriju Jedno djelo, koja će se u svakome nastavku baviti nastankom i značenjem nekoga djela suvremene umjetnosti.

Predviđeno je trajanje svakoga od 13 nastavaka osam minuta, a bavit će se performansom, instalacijom, slikom, skulpturom ili arhitektonskom realizacijom. Ambicija je nove serije dati odgovor na pitanje što svako pojedino djelo znači u današnjemu trenutku te ga na zanimljiv i razumljiv način pokušati približiti gledateljima. Riječ je o djelima koja se smatraju suvremenim klasicima ili su nastala nedavno, a o njima će govoriti  umjetnici i likovni kritičari. 

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije tako će se imati prigodu upoznati s djelima Vojina Bakića, Gorana Trbuljaka, Drage Galića, Slavena Tolja, Josipa Seissela, Božene Končić Badurine, Josipa Zanettija, Ivana Kožarića, Ivana Picelja, Dimitrija Bašićevića Mangelosa i  Marijana Jevšovara.

Autorice i urednice su HRT-ove novinarke Evelina Turković i Ana Marija Habjan, a uz njih ekipu serije čine Mario Britvić, Goran Čolig, Bogdan Tankosić, Siniša Tvorić i Tihomor Štivičić.