Tin ...trideset godina putovanja ...

U ponedjeljak 23. listopada na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 20.05 počinjemo s prikazivanjem dramske igrano-dokumentarne serije Tin… 30 godina putovanja nastale u produkciji Hrvatske radiotelevizije.

Prikaz je to života i rada književnoga velikana Augustina Tina Ujevića. Seriju, koja se temelji na knjizi Jasena Boke, potpisuje troje scenarista Jasen Boko, Lada Martinac Kralj i Davor Žmegač, redatelj je Davor Žmegač, a urednica projekta Jasmina Božinovska Živalj.

Direktor je fotografije Davorin Gecl, skladatelj Mate Matišić, a producentica Margareta Jelčić. Glavne uloge tumače Ivan Kovač (mladi Tin) i Milan Pleština (stari Tin), a pripovjedač je Mislav Čavajda.U seriji glumi više od 50 hrvatskih glumaca, za montažu slike zaslužan je Ivor Ivezić, za montažu zvuka Iva Blašković, za posebne efekte Kristijan Mršić, a za sinkronizaciju Robert Stanić. Scenografiju potpisuju Mladen Ožbolt, Igor Juras i Miroslava Andrejević.

Predstavljanje HRT-ove igrano-dokumentarne serije Tin… 30 godina putovanja održat će se u utorak 17. listopada u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu s početkom u 20 sati.