Stani! Ili će moja mama pucati - komedija u kojoj majka kroji život odraslog sina

3. siječnja na HRT2 u 23.30 - američki film STOP! OR MY MOM WILL SHOOT!, 1992. (12)

Joe Bomowski radi kao policijski detektiv u Los Angelesu. U ljubavnoj je vezi sa svojom šeficom poručnicom Gwen Harper koja mu ljubomorno prigovara zbog telefonskih razgovora s nekom ženom. Ta žena je Joeova mama Tutti koja živi u New Yorku i upravo mu stiže u posjet. Mama je mala, ali odlučna i obožava sina. Još uvijek je on za nju dijete kojem ona želi samo najbolje.

Najprije mu dobro očisti kuću, koja je doduše bila čista, a onda mu i službeni pištolj opere u deterdžentu. Kako bi ga razveselila za rođendan, kupi mu mali mitraljez čija je prodaja zabranjena. Ona se udalji od prodavača, a njih napadnu i pobiju drugi kriminalci. Mama je svjedok ubojstva i zato odmah ode u Joeovu policijsku postaju. I dok Joe crveni od stida, mama zabavlja njegove kolege. No, to je tek početak. Mama će se umiješati i u Joeov ljubavni život, a "pozabavit" će se i s kriminalcima koje bi on trebao pohvatati.

Jedna od rijetkih komedija u kojoj je nastupio Sylvester Stallone. Samo je po sebi smiješno kad majka kroji život odraslog sina, osobito kad je ona krhka ženica, kao glumica Estelle Getty, a sin je neustrašivi snažni policajac kojem je lakše izaći na kraj s gangsterima nego s vlastitom mamom.

U komediji glume i JoBeth Williams, Roger Rees, Martin Ferrero. Scenaristi su Blake Snyder, William Osborne i William Davies, a redatelj Roger Spottiswoode.