Poseban program u povodu odlaska glumca i redatelja Vlade Štefančića

U povodu odlaska glumca i redatelja Vlade Štefančića, koji je svojim dugogodišnjim radom i stvaralaštvom uvelike doprinio razvoju Hrvatske radiotelevizije (HRT), javni medijski servis emitirat će poseban program u znak sjećanja na njega.

Poseban prilog o životu i radu Vlade Štefančića s izjavama njegovih suradnika i prijatelja bit će prikazan u večerašnjemu središnjem Dnevniku Hrvatske radiotelevizije koji počinje u 19 sati.

U svim današnjim informativnim emisijama na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) bit će emitirani prilozi u povodu odlaska Vlade Štefančića, a večerašnje izdanje Vijesti iz kulture, koje na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) uređuje i vodi Zrinka Turalija Kurtak, također će sadržavati poseban prilog posvećen Vladi Štefančiću.

Na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) večeras s početkom u 20.45 sati bit će prikazana posebna emisija pod naslovom I to sam ja – Vlado Štefančić.

Hrvatski radio (HRT – HR) također priprema emisije i priloge u spomen na Vladu Štefančića. U svim će velikim informativnim emisijama na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) do kraja dana biti emitirani posebni prilozi, a u sutrašnjemu će izdanju emisije o kazalištu Lica i sjene biti uvršten i desetominutni prilog posvećen Vladi Štefančiću. U okviru emisije U sobi s pogledom koja je na rasporedu u subotu na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) s početkom u 11.05 bit će reprizirana emisija u kojoj je gost bio Vlado Štefančić.

Na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) danas u 15.45, u emisiji Music pub Zlatka Turkalja Turkija, o sjećanju na Vladu Štefančića govorit će Alfi Kabiljo i Radojka Šverko, a u emisiji Drugi dio dana u 17.40 emitirat će se dvadesetominutni tonski zapis iz serije Prolazi sve osim sjećanja u kojemu je Dubravka Družinec Ricijaš razgovarala s Vladom Štefančićem. Emisija je emitirana 23. prosinca 1992. godine.

Sve radijske i televizijske emisije posvećene glumcu i redatelju Vladi Štefančiću bit će moguće i naknadno pogledati ili poslušati s pomoću multimedijske usluge HRTi.