Međunarodnu turističku nagradu osvojila radijska novinarka i urednica Vesna Jurić Rukavina


Autorica putopisa Prstom po globusu Vesna Jurić Rukavina, uz HRT-ova doajena Branka Uvodića, druga je HRT-ova novinarka i urednica nagrađena ovogodišnjom vrijednom međunarodnom turističkom nagradom.


 Novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteviziji (HRT) Vesna Jurić Rukavina dobitnica je ovogodišnje međunarodne turističke nagrade POVELJA FEST 2017. Nagrada se dodjeljuje na temelju ocjene i obrazloženja Povjerenstva turističkih novinara, a dodjeljuje je Europski savez turističkih novinara (FEST) iz Rima. Vesna Jurić Rukavina već niz godina na HRT – Radiju Sljeme uređuje i vodi radijski putopis Prstom po globusu, a nagradu je osvojila za dugogodišnje promicanje turizma u okviru te emisije te zbog angažiranosti u Svjetskoj federaciji novinara u turizmu i putopisaca (FIJET). Riječ je o međunarodnoj nagradi utemeljenoj prije 35 godina u Rimu.

Nakon Italije i Poljske od 2003. godine nagrada se dodjeljuje u Republici Hrvatskoj u okviru Međunarodne smotre turizma, turističkoga filma i krajobraza INTERSTAS najuspješnijim pojedincima za njihovu izvrsnost i zasluge u razvoju turizma. Vesni Jurić Rukavini nagrada će biti uručena na završnoj svečanosti u okviru triju međunarodnih priredaba koja se održava u petak 10. studenoga u Solinu.

Svako priznanje poticaj je za daljnje još kreativnije djelovanje, posebice ako dolazi od kolega novinara. U deset godina emitiranja radijskoga putopisa Prstom po globusu specifičnim izričajem priče i zvuka približavam slušateljima hrvatsko i svjetsko kulturno i civilizacijsko nasljeđe. Okom putnika i zaljubljenika dajem našim slušateljima šarenu nit koja čini neki grad ili zemlju posebnom. No, ono što je meni najzanimljivije ljudi su koji čuvaju povijesno nasljeđe, tradiciju i kulturu. Tako nastaju nove priče ili inicijative za današnjega ili budućega putnika ili turista , izjavila je HRT-ova urednica i novinarka Vesna Jurić Rukavina.


I HRT-ov doajen Branko Uvodić dobitnik je ovogodišnje međunarodne turističke nagrade POVELJA FEST 2017, a HRT-ova emisija Lijepom našom, koju uređuje i vodi, osvojila je nagradu za promicanje države kao odredišta.