Trijumf Vatrenih pratilo gotovo milijun gledatelja

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije s rezultatom 4 : 1 na utakmici protiv reprezentacije Grčke u okviru dodatnih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo jučer je putem Hrvatske radiotelevizije (HRT) pratilo 23,48 % općega stanovništva (AMR), odnosno 960.487 gledatelja. Riječ je o prosječnoj gledanosti cijele utakmice, a drugo je poluvrijeme bilo još gledanije – pratilo ga je 25,2 % općega stanovništva (AMR), odnosno 1.031.063 gledatelja. Najveći je doseg (RCH) utakmice iznosio 1.565.651 gledatelja, a riječ je o broju različitih gledatelja koji su pratili najmanje jednu minutu toga sadržaja.


O velikome zanimanju za Vatrene govori i ostvareni udio u gledanosti (SHR), koji je za cijelu utakmicu iznosio 50,6 %, što znači da ju je gledala polovica svih onih koji su se u tome trenutku nalazili pred svojim malim ekranima.


Hrvatska radiotelevizija jučer je imala i najveće udjele u gledanosti (SHR), i općenito na dnevnoj razini i u udarnome terminu. Cjelodnevni udio u gledanosti za sve je HRT-ove programe u zbroju iznosio 37 %. Prvi program Hrvatske televizije (HRT – HTV1) imao je udio u gledanosti od 27 %, dok je druga po gledanosti televizija za sve svoje programe imala udio od 29 %, a treća po gledanosti televizija za sve je svoje programe imala udio u gledanosti od 19 %.


Udio u gledanosti Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u udarnome terminu od 19.00 do 23.00 iznosio je 39 %, dok je najgledaniji program druge po gledanosti televizije ostvario udio od 30 %.