Plasman Vatrenih na Svjetsko nogometno prvenstvo putem HRT-a pratilo više od milijun gledatelja

Prijenos uzvratne utakmice Hrvatske protiv Grčke na kojoj su Vatreni izborili plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji bio je najgledaniji sadržaj na svim televizijama koji je jučer putem Hrvatske radiotelevizije (HRT) pratilo 24,5 % općega stanovništva (AMR), odnosno 1 000 566 gledatelja.

Riječ je o prosjeku za cijelu utakmicu, a drugo je poluvrijeme bilo još gledanije te ga je pratilo 26,2 % općega stanovništva (AMR), odnosno 1 069 567 gledatelja. O velikome zanimanju za Vatrene govori i ostvareni udio u gledanosti (SHR), odnosno podatak da je spomenuti susret pratila polovica svih gledatelja koji su u tome trenutku bili pred svojim malim ekranima, njih 49,2 %.

Najveći je doseg (RCH) jučerašnje utakmice na kojoj su izabranici Zlatka Dalića sačuvali svoju prednost iz Maksimira iznosio rekordnih 1 640 340 gledatelja, a riječ je o broju različitih gledatelja koji su pratili najmanje jednu minutu toga sadržaja.

Hrvatska radiotelevizija jučer je imala i uvjerljivo najveći cjelodnevni udio u ostvarenoj gledanosti koji je za sva četiri HRT-ova televizijska programa u zbroju iznosio 38 %, dok je druga po gledanosti nacionalna televizija za sve svoje programe u zbroju ostvarila udio od 27 %, a treća od 16 %.