HRT-ovi Mišo i Robin osvajaju strana tržišta

Nakon što je animirana serija Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mišo i Robin ove godine prikazana hrvatskim gledateljima, pobudila je iznimno zanimanje na svjetskome tržištu. Jedan od najuglednijih svjetskih distributera animiranih sadržaja za djecu Monster Entertainment iz Irske prepoznao je kvalitetu serije te će se HRT-ova serija Mišo i Robin uskoro početi prikazivati u Kini, Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama. Njezin je plasman i uspjeh rezultat suradnje Hrvatske radiotelevizije i nezavisne produkcijske tvrtke Recircle. 

Dvadesetak se godina nakon posljednje produkcije animirane serije za djecu u Republici Hrvatskoj skupina kreativaca okupljena u produkcijskoj kući Recircle prijavila na natječaj za dječji program Hrvatske radiotelevizije i proizvela animiranu seriju Mišo i Robin u tehnici 2D. Serija je nastala po predlošku aplikacije za djecu iOS Adventures of Choro and Robin, a prikazivala se na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u jutarnjoj emisiji za djecu Juhuhu.

Autori su serije Mišo i Robin dizajneri i animatori Vjekoslav Živković, Marija Ivšić i Denis Alenti, a uz njih su u kreativnome timu suscenaristica Martina Čip Škulić, dječja psihologinja Ana Nukić, autor uvodne pjesme Srđan Gulić Gul, londonska skladateljica Ana Roman i ekipa sjajnih mladih animatora. Producentica je serije Miljana Dragičević.

U povodu velikog uspjeha Hrvatske radiotelevizije i cijele hrvatske produkcije animiranih serija Hrvatska radiotelevizija priprema za početak prosinca izdanje serije Mišo i Robin na DVD-u koje će biti dostupno i putem mrežnih stranica Hrvatske radiotelevizije.

Animirana serija Mišo i Robin emitira se nedjeljom ujutro na Drugome programu Hrvatske televizije.