HRT-ovu emisiju Stadion svakoga ponedjeljka prati više od 90 tisuća gledatelja

Sportska emisija Stadion, koja se prikazuje ponedjeljkom na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2), od svojega je pokretanja prije dvije godine stekla stalnu publiku te je u prosjeku prati oko 90 tisuća gledatelja.

Riječ je o ovogodišnjemu prosjeku, koji je za 20 tisuća gledatelja veći od prošlogodišnjega, dok su neke od najgledanijih emisija Stadiona imale i više od 120 tisuća gledatelja. Urednici i voditelji emisije, koja svakoga ponedjeljka u udarnome terminu gledateljima  donosi najzanimljivije utakmice, najljepše akcije, najatraktivnije golove europskih liga te Hrvatske nogometne lige (HNL) sa svim sažecima, analizama i Okom Sokolovim su Viki Ivanović, Marko Šapit i Robert Jelečević.

Unatoč svemu što se događa, prilog koji se odnosi na Hrvatsku nogometnu ligu je najgledaniji dio Stadiona, a naše drago Oko Sokolovo jedno od najomiljenijih lica s malih ekrana. Sudačke pogreške uvijek su najatraktivnija tema, a možda i pomalo narcisoidno smatramo da je razlog tomu što je njih sve manje dijelom naš kritički osvrt. Mateo Beusan i njegov bijeli brk rade sjajno već godinama, ali najveći dobici Stadiona su naši analitičari, objašnjava Viki Ivanović. Dodaje kako bivši reprezentativac Joško Jeličić diže prašinu svojim izravnim i neobičnim stilom kritiziranja, ali i hvale. Stipe Pletikosa donio je jedan gospodski dašak nekih prošlih vremena jer na odmjeren i jasan način upozorava na ono što je dobro i na ono što je loše.

Marko Šapit ističe kako je u pravilu znatno više reakcija na domaći nogomet nego na strani, iako je strani kvalitetom ipak iznad domaćega. Najzanimljivije stvari povezane su s domaćim nogometom, a to se u prvome redu odnosi na utakmice između Dinama i Hajduka, ističe Marko Šapit. Popularnost Stadiona samo potvrđuje zanimanje hrvatskih gledatelja za sport, kojega je najviše upravo na Hrvatskoj radioteleviziji. Ekipa emisije stalno radi na poboljšanjima, te je nedavno uvedena grafička obrada akcija s utakmica, a poslije Nove godine planira je se podignuti na još višu razinu u cilju što bolje pripreme za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji koje će gledatelji moći pratiti jedino na Hrvatskoj radioteleviziji.

Osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) emisiju Stadion moguće je pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.