Bolničarka Betty - crna komedija

13. kolovoza na HRT - HTV 2 u 22:35 (12)

Betty Sizemore dobroćudna je konobarica opsjednuta gledanjem televizijske sapunice u kojoj glumi njezin omiljeni glumac George McCard u ulozi dr. Davida Ravella. Udana je za prodavača rabljenih automobila Della koji se prema njoj odnosi bez imalo poštovanja. Kada jedne noći dvojica plaćenih ubojica, Charlie i Wesley, u potrazi za skrivenom drogom pred njezinim očima ubiju Della, Betty doživljava postraumatski šok te razvija drugu ličnost.

Uvjerena je da je lik iz sapunice, davno izgubljena ljubav dr. Ravella, te odlazi u Los Angeles kako bi ga pronašla i ponovno bila s njim. U Los Angelesu se zaposli kao bolničarka i dalje tragajući za fiktivnom bolnicom i svojim bivšim dečkom. Kada na jednoj zabavi doista upozna Georga McCarda, dolazi do velikog nesporazuma, jer on zaključi da je ona glumica koja želi ulogu u seriji pa se zbog toga tako dobro uživljava u taj lik.

Kad shvati da ona nije u stanju razdvojiti lik Davida i njega stvarnog, ostavlja ju i ismijava pred svima. Betty se napokon vraća pamćenje na sve što se dogodilo, baš kada se ubojice pojave i pred njezinim vratima.

Američko-njemačka crna komedija NURSE BETTY, iz 2000, koja je daleko kompleksnija i ozbiljnija nego što se to možda doima iz sadržaja.

Redatelj Neil LaBute je i inače poznat upravo po crnim komedijama (In the Company of Men, Your Friends and Neighbors), a ovaj put bavi se pitanjem kako ljudi postaju podvojene ličnosti u funkciji obrambenog mehanizma. Renee Zellweger je apsolutno uvjerljivo i ne prelazeći u karikaturu odglumila lik Betty.

Uz nju, u glavnim se ulogama pojavljuju i Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Chris Rock, Greg Kinnear te Tia Texada.