Prijenos tradicionalnog programa Doručak s autorom


U Puli danas počinje festival knjiga i autora pod naslovom Sa(nj)am knjige u okviru kojega će se održavati tradicionalni program pod naslovom Doručak s autorom koji će se od 2. do 10. prosinca izravno prenositi na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3).


Doručak s autorom na najbolji način povezuje autora, njegovo djelo i čitalačku publiku, omiljen je kod publike i iznimno medijski popraćen, uvijek s intrigantnim gostima i autorima. O Doručku se može govoriti kao o najomiljenijemu sajamskom programu koji tradiciju održavanja nastavlja i ove godine u već prepoznatljivome ambijentu pulske kavane Mozart. Do 2016. godine Doručak s autorom vodio je doajen Hrvatske radiotelevizije Vojo Šiljak, a zatim Aljoša Pužar.

Na Doručku s autorom među ostalima su dosad gostovali Umberto Eco, Claudio Magris, Tess Gallagher, Orhan Pamuk, Dacia Maraini, Andrej Kurkov, Andrea de Carlo, Jiři Menzel, Péter Esterházy, Predrag Matvejević, Arsen Dedić, Zeruya Shalev i brojni drugi.

U ovogodišnjemu će izdanju Doručka s autorom gostovati Igor Mandić, László Vėgel, Iva Grgić Maroević, Stjepan Damjanović, Rade Šerbedžija, Safet Zec, Christoph Ransmayr, Varužan Vosganjan i episkop Grigorije.

Osim na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) Doručak s autorom moći će se pogledati i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.