Imam 2 mame i 2 tate - komedija

7. siječnja na HRT - HTV 2 u 21 sat

Nekadašnji muž i žena imaju nove brakove. On se oženio lijepom, mladom, atraktivnom ženom, a ona se udala za starijeg glazbenika. Djecu su podijelili. Naizgled je sve u redu, ali ipak nije sve tako.

Djeca se ne razvijaju kako bi roditelji željeli, osobito stariji sin s kojim se otac neprekidno sukobljava. Bivši se supružnici sastaju nadajući se da bi dogovorom mogli riješiti probleme odgoja. Ni jedno ni drugo u novom braku nije našlo ono što im je nedostajalo u starome, ali ni natrag se ne može. Život se nastavlja.

Nakon prisilne trinaestogodišnje pauze izazvane, uz ostalo, i političkim neugodnostima koje je doživljavao krajem pedesetih, jedan od najvećih hrvatskih redatelja Krešo Golik (Tko pjeva zlo ne misli) vratio se režiji dugometražnih igranih filmova briljantnom komedijom "Imam dvije mame i dva tate" (1968.).

Ozbiljnu priču o krizi bivših supružnika i njihove djece redatelj Krešo Golik je ispričao na neposredan i jednostavan način, s puno humora i simpatije prema likovima. Izvrsna Mia Oremović nagrađena je za ulogu u toj komediji 1968. na festivalu u Puli Zlatnom arenom za najbolju žensku ulogu.

Uz nju glume i Relja Bašić, Fabijan Šovagović, Vera Čukić, Igor Galo, Davor Radolfi, Tomislav Žganec, Matea Bogdanović, Zlatko Kauzlarić. Scenaristi su Krešo Golik i Mirjam Tušek (prema noveli M. Tušek), direktor fotografije Ivica Rajković, glazbu potpisuje Tomislav Simović, scenografiju Željko Senečić, montažerka je Katja Majer, a urednica Branka Papić.

Produkcija: FRZ Zagreb i Jadran film.