Prve dvije sezone uspješne dramske serije Počivali u miru na usluzi HRTi

Dok treću sezonu dramske serije Počivali u miru, nastalu u proizvodnji Ring produkcije za Hrvatsku radioteleviziju, na programu HRT-a možemo očekivati početkom 2018. godine, videoteku multimedijske usluge HRTi upotpunili smo svim nastavcima prethodnih sezona serije u HD-u.Podsjetimo, u prvoj sezoni mlada televizijska novinarka Lucija Car i umirovljeni zatvorski čuvar Martin Strugar, u interpretaciji Judite Franković i Miodraga Krivokapića, u dvanaest uzbudljivih epizoda istraživali su zaboravljeno zatvorsko groblje, usput otkrivajući prikrivane tajne i ljudske sudbine tranzicijske Hrvatske. Oba redatelja serije, Goran Rukavina i Kristijan Milić, bila su nominirana za nagradu Hrvatskoga glumišta, koju je osvojio Milić.Autor formata Počivali u miru, nastalog prema izvornoj ideji Koraljke Meštrović i Gorana Rukavine, a pod rukom glavnog scenarista Saše Podgorelca te suradnika Ivora Martinića i Ivana Turkovića Krnjaka, jest Dario Vince.

I u drugoj sezoni producent i autor priče Dario Vince i glavni scenarist Saša Podgorelec donijeli su nam desetodijelnu storiju koja je zagrebala ispod površine prikrivanih tajni tranzicijskog razdoblja. Uzbudljivo novinarsko istraživanje glavne junakinje Lucije Car (Judita Franković) razobličilo je odnose tzv. malih ljudi, politike, medija, korporacija i kriminala u današnjem društvu, ujedno njezinom intrigantnom i opasnom istragom razotkrivši priče o ljudskim sudbinama i duhovima prošlosti. Naime, radnja se događa uglavnom u Istri gdje glavna junakinja istražuje sumnjive smrti od azbestoze. Redateljsku palicu u drugoj sezoni preuzeo je Goran Dukić.

Na usluzi HRTi pronađite i sadržaj epizoda, imena glumačkog ansambla te ostalih članova ekipe serije.U trećoj će sezoni serija pratiti sumnjive smrti pripadnika hrvatske zlatne mladeži, djece istaknutih stupova društva koji su obilježili prvih dvadesetak godina mlade države. U svojoj posljednjoj istrazi novinarka Lucija Car ući će u samo srce tame u pokušaju da iza senzacionalističkih naslova otkrije istinu o silama i tajnim nitima koje su potezima iz sjene okovale čitavo društvo, istaknuo je autor serije Dario Vince.