Na blagdan svetoga Stjepana prijenos tradicionalnoga koncerta Božić u Ciboni

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Grad Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, na blagdan svetoga Stjepana 26. prosinca daruju koncert najljepših božićnih pjesama u izvedbi cijenjenih umjetnika i božićnoga orkestra te uz dirigentsko vodstvo glazbenoga producenta Zdravka Šljivca.

Prijenos tradicionalnoga koncerta Božić u Ciboni moći će se pratiti u izravnome prijenosu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2), na HRT – Radiju Sljeme i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u 20.00.

Ove godine, koja je u Republici Hrvatskoj posvećena svetomu Josipu, ozračje u Ciboni bit će upravo tomu svetcu u čast. Stoga su dobrodošli svi Josipi i Josipe, zborovi iz različitih dijelova Republike Hrvatske i država u kojima Hrvati žive – osobito posvećeni svetomu Josipu. Zborovi iz Zagreba, Osijeka, Splita, Pazina i Karlovca, uz posebne goste iznenađenja, činit će svehrvatski božićni zbor. Među izvođačima bit će i oni svjetskoga glasa poput Stjepana Hausera, Leona Košavića, Lane Kos, Martine Zadro, Marije Kuhar Šoše, zatim Nine Kraljić, Bruna Krajcara, Klape Štorija iz Kaštel Kambelovca i mnogih drugih uz zbor Zajednice folklornoga amaterizma Grada Zagreba u organizaciji Drage Topolovca. Koncertu će nazočiti crkveni dostojanstvenici i predstavnici društvenoga života, a posjetiteljima u dvorani te gledateljima Hrvatske radiotelevizije obratit će se kardinal Josip Bozanić.

Božić u Ciboni zajedničko je djelo scenografa Nenada Borgudana, izvođača scene predvođenih Snježanom Suličić, dizajnera rasvjete Bernarda Bartulovića, kostimografa Ivana Lemca i sjajnih šminkera Krune Garguljaka, Zdravke Bolf i Ivane Šimunić. Redatelj je Siniša Bulajić, a producenti su Petar Krešimir Peras i Ognjen Grošić. „Budite spremni za dva sata vrhunske izvedbe svih sudionika tradicije zvane Božić u Ciboni”, poručuje urednica i scenaristica svečanoga koncerta Lejdi Oreb.

Prijenos koncerta Božić u Ciboni moći će se pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.