Tanja Baran – dobitnica godišnje nagrade HNiP-a za emisiju Hrvatskoga radija Susret u dijalogu

Ocjenjivački sud Godišnje nagrade HNiP-a za najbolji novinarski rad pod predsjedanjem prošlogodišnjega dobitnika Darka Markušića dodijelio je godišnju nagradu novinarki Hrvatske radiotelevizije Tanji Baran za emisiju Susret u dijalogu emitiranu uživo 23. listopada 2017. godine na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1), a zatim i na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4).

Nagrađenu je emisiju Tanja Baran posvetila pastoralu mladih u Republici Hrvatskoj, a u njoj su sudjelovali svećenik Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije, te mladi vjernici laici Ivana Bosiljevac i Dominik Šarić. Emisija je imala povod – veliku duhovnu obnovu za mlade u Zagrebu, ali je postavljena tematski, raspravljalo se o sadržajima za mlade vjernike diljem Republike Hrvatske te o odzivu mladih.

Emisija je imala i kritičku dimenziju, govorilo se o tome zašto se mladi vjernici nakon krizme nerijetko udaljavaju od Crkve. Tema je obogaćena zanimljivom anketom, a u emisiju su se izravno uključivali slušatelji s komentarima i pitanjima. Tanja Baran je u pedeset minuta emisiju držala živom i zanimljivom, rasprava je bila konstruktivna, a autorica je u nenametljivome pristupu pokazala da jako dobro poznaje temu o kojoj se govorilo.

Emisija Susret u dijalogu jedna je od najslušanijih emisija Hrvatskoga radija (HRT – HR). Dijaloška je to emisija koja se bavi odnosom Crkve i društva te se analiziraju aktualne crkveno-društvene teme. Godinama se emitira ponedjeljkom od 9.05 do 9.55, a naizmjence ju vode tri autorice – Tanja Baran, Blaženka Jančić i Antonia Hrvatin Roth.