Održan humanitarni koncert Zagrebačke filharmonije i prijatelja

"Rotary klub 1242 Zagreb" treću godinu za redom organizira humanitarnu akciju Pokaži ljubav čiji je cilj dugoročno i nesebično pomagati potrebitim pojedincima i skupinama sredine u kojoj klub djeluje.

Ovogodišnjom akcijom Pokaži ljubav za Školu u bolnici - Moja učiteljica zove se nada - klub pomaže Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga koja organizira program "Škola u bolnici" u Klinici za dječje bolesti i Institutu za tumore u Zagrebu.

Misija ove humanitarne akcije je olakšati teško bolesnoj djeci njihove mnogobrojne bolničke dane tako da se uz pomoć učiteljica osnovne škole Izidora Kršnjavoga kroz personaliziranu "Školu u bolnici" odmaknu od trenutnih problema. Oboljeloj djeci škola i učiteljice ponekad su jedini predah od liječenja, a uvijek brižne učiteljice brinu se da oboljela djeca nemaju zaostatke sa školskim gradivom što im uvelike olakšava povratak u normalan život nakon izlaska iz bolnice.Cilj akcije je osvijestiti javnost o problemima teško bolesne djece i o važnosti koju za njih ima "Škola u bolnici" te kako bi se i u cijeloj Hrvatskoj sličnim projektima moglo raditi na ublažavanju i rješavanju njihovih problema.

Putem humanitarnog telefona 060 9004 i direktnim donacijama skupljaju se sredstva za Školu u bolnici, a kampanja kulminira večerašnjim svečanim koncertom u KD Vatroslava Lisinskog Zagrebačke filharmonije i prijatelja. Uz filharmoniju nastupaju: Tedi Spalato, Tony Cetinski, Neno Belan, Amira Medunjanin, Gabi Novak, Matija Dedić, Saša Lozar, Natali Dizdar i klapa Šufit.

Voditelji: Ljiljana Vinković te u call centru Iva Šulentić i Frano Ridjan
Redatelj: Tvrtko Grgić
Producent: Neven Domljan
Urednica: Ljiljana Vinković