Notica: Renesansa premijerno na usluzi HRTi!

Doznajte koji su se glazbeni oblici najviše skladali u 15. stoljeću, o najpopularnijem obliku sakralne glazbe - motetu, o najvažnijem skladatelju franko-flamanske škole Josquinu des Prezu, glazbalu rebecu, ali i o violi organista, koju je izumio Leonardo da Vinci...

Čut ćete i glazbene primjere u izvedbi Ansambla Minstrel, a plesove rane renesanse otplesat će Studio povijesnog plesa - Divertimento.
Epizodu Notice pod nazivom Renesansa 1 u HD-u prikazujemo premijerno na multimedijskoj usluzi HRTi, a na rasporedu emitiranja je u petak na HRT2 s početkom u 9.20.

Redateljica, scenaristica i autorica kolaža je Mirela Sakoman, autorica 2D animacije Alira Hrabar Oremović, skladateljica Bianca Ban, stručni suradnik Marko Slaviček, producentica Margita Pandžić, a urednica Anamarija Simonelli Milković.Notica je serijal glazbeno-obrazovnih emisija u kojima upoznajemo raznovrsna glazbala na sasvim nov način.

Osim glazbenika kroz serijal nas provodi i animirani lik Notice koji nam donosi zanimljivosti, više ili manje poznate primjene glazbala koje predstavljamo u emisiji, i to kroz različita razdoblja i stilove glazbe.