Notica: Barok 1 u HD-u premijerno na multimedijskoj usluzi HRTi

Epizodu Notice pod nazivom Barok 1 u HD-u premijerno pogledajte na multimedijskoj usluzi HRTi! Emisija je na rasporedu emitiranja u petak 9. veljače na HRT2 s početkom u 9.15.

U spomenutoj epizodi govorimo o svemu važnome za razdoblje ranog baroka u glazbi, ali i u drugim umjetnostima. O nastanku nove vokalno-instrumentalne vrste, opere, važnim karakteristikama glazbe tog razdoblja, glazbalu cornetu, skladateljima Monteverdiju i Frescobaldiju, hrvatskim predstavnicima Jeliću i Lukačiću, ali i o likovnim umjetnicima, znanstvenicima, čak i o modi toga doba.

Glazbene primjere izvest će Ansambl Minstrel, a barokne plesove otplesati članice Studija povijesnog plesa Divertimento.

Redateljica, scenaristica i autorica kolaža je Mirela Sakoman, autorica 2D animacije Alira Hrabar Oremović, skladateljica Bianca Ban, stručni suradnik Marko Slaviček, producentica Margita Pandžić, a urednica Anamarija Simonelli Milković.Notica je serijal glazbeno-obrazovnih emisija u kojima upoznajemo raznovrsna glazbala na sasvim nov način.

Osim glazbenika kroz serijal nas provodi i animirani lik Notice koji nam donosi zanimljivosti, više ili manje poznate primjene glazbala koje predstavljamo u emisiji, i to kroz različita razdoblja i stilove glazbe.