More ljubavi - triler

25.826. siječnja na HRT - HTV1 u 00:20 - američki film (18)

Frank Keller je detektiv odjela za umorstva, čovjek koji prolazi kroz krizu srednjih godina: osjeća da stari, žena ga je napustila, usamljen je i nije uvjeren da je život optimalno iskoristio. Povjeren mu je zadatak rješavanja zamršenoga slučaja ubojstva.

Žrtva je muškarac koji je ubijen u svom krevetu, a ubojica je po svemu sudeći žena. Istražujući ubojstvo, Frank se povezuje s drugim detektivom Shermanom Touheyom koji je imao sličan slučaj. Njih dvojica otkrivaju da žrtve povezuje oglas u časopisu za samce. Stoga odluče dati oglas i susresti se sa svim ženama koje se jave.

Na temelju otisaka prstiju na čaši otkrit će mogućeg ubojicu. Ali pojavi se žena, Heleni Cruger, prema kojoj Keller osjeti snažnu privlačnost. Bez obzira na pravila ne može odoljeti kušnji i upleće se s njom u snažnu emotivno-erotsku vezu.

"More ljubavi" redatelja Harolda Beckera izvrstan je triler, nabijen erotikom i policijskom akcijom. Kritičari osobito ističu scenarij Richarda Pricea.

U filmu dominiraju iznimno dojmljivo i uvjerljivo odigrane erotske scene dvoje glavnih protagonista Ala Pacina i Ellen Barkin, a tu je i uvijek intrigantni John Goodman. On se izvrsno snašao u ulozi partnera, pogotovo u scenama kad bespomoćno promatra kako se njegov kolega zaljubljuje u osumnjičenu.