Ti mene nosiš - nagrađivani film Ivone Juke

26. ožujka na HRT – HTV 2 u 21:05 (15)

Tri kćeri bore se za prihvaćanje, iskupljenje i nove prilike. Dora je zanemarena djevojčica koja sanja da postane nogometna menadžerica i počinje se zbližavati s ocem kriminalcem. Ives je redateljica sapunica koja se brine o ocu oboljelom od Alzheimerove bolesti.

Nataša je uspješna producentica koja saznaje da je trudna i odlučuje se suočiti sa svojim otuđenim ocem. Glavne likove povezuje rad na sapunici čiji je virtualni svijet iluzija postavljen kao kontrast realizmu svakodnevnog života.

Festivali i nagrade:
Film je na Pulskom filmskom festivalu dobio tri Zlatne arene - za kameru, glazbu i vizualne efekte, te nagradu Breza za najboljeg debitanta. Ivona Juka dobitnica je godišnje Nagrade Vladimir Nazor za scenarij i režiju filma "Ti mene nosiš". Film je prikazan i nagrađen na brojnim međunarodnim filmskim festivalima, a među nagradama su i dva Grand Prixa za najbolji film (Avvantura Film Festival i LET'S CEE Film Festival), kao i Zlatna mimoza za najbolju režiju u Herceg Novom te regionalna Nagrada Mirko Kovač za najbolji scenarij 2015. godine.

Uloge: Lana Barić, Nataša Dorčić, Nataša Janjić, Helena Beljan, Vojislav Brajović, Goran Hajduković, Sebastian Cavazza, Filip Križan, Kruno Šarić, Juraj Dabić
Scenaristica i redateljica: Ivona Juka
Direktor fotografije: Mario Oljača
Montažer: Vladimir Gojun
Skladatelj: Teho Teardo
Scenografi: Vladimir Đurović, Ivan Ivan
Kostimografkinja: Ivana Zozoli Vargović
Producentica: Anita Juka
Produkcija: 4 Film 2015.