Izravni prijenos svečane dodjele nagrade Zlatni Studio

Hrvatska radiotelevizija (HRT) večeras na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) s početkom u 20.05 izravno prenosi svečanu dodjelu nagrade Zlatni Studio.

Pod sloganom Najbolji biraju najbolje nagradu najstarijega televizijskog tjednika u Republici Hrvatskoj, čiji je prvi broj tiskan 3. travnja 1964. godine, dodjeljuju čitatelji, a za Zlatni Studio konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od 1. prosinca 2016. do 1. prosinca 2017. godine.

Stručni ocjenjivački sud sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca još je tijekom prosinca prošle godine predložio po pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno dvadeset kategorija držeći se vlastita odabira kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti.

Konkurencija je u svim kategorijama bila izrazito jaka, a stručni ocjenjivački sud, koji su činili Romina Peritz, Nenad Polimac, Jurica Pavičić, Zrinko Ogresta, Klara Rožman, Božo Sušec, Branko Matutinović, Ivana Mikuličin, Tomislav Čadež, Vinko Brešan, Maja Kruhak, Zrinko Tutić, Predrag Martinjak, Ante Gelo, Tina Premec, Sonja Šarunić i Irina Čulinović, odabrao je najbolje za prošlu godinu.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u izboru je bila zastupljena s ukupno devetnaest nominacija za nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu Zlatni Studio, a u završnici se našlo njezinih devet nominiranih osoba ili projekata.

U kategoriji za najbolji igrani film nominiran je film Agape HRT-ova redatelja Branka Schmidta, a za najboljega glumca Goran Bogdan za ulogu u tome Schmidtovu filmu.

U kategoriji za najbolju glumicu nominirane su Tena Nemet Brankov i Nina Violić za uloge u filmu Trampolin nastalome u koprodukciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije.

U kategoriji za najuspješniju domaću televizijsku seriju nominirane su HRT-ove zapažene i rado gledane serije Crno-bijeli svijet i Novine, a u kategoriji za najbolju televizijsku emisiju hvaljena zabavno-glazbena emisija A-strana.

U kategoriji za najboljega televizijskoga novinara nominirana je Zrinka Grancarić, a za glas godine Robert Ferlin.

Ponosni smo na više od 200 tisuća čitatelja koji su svoj glas dali nominiranima u najvećoj medijskoj nagradi Zlatni Studio. Hrvatska radiotelevizija i Jutarnji list pripremaju veliki glazbeno-scenski spektakl, ističe glavna urednica tjednika Studio Maja Kruhak.

Među brojnim nagradama koje se danas dodjeljuju za kazališna, filmska ili glazbena ostvarenja treba istaknuti da je vrijednost nagrade Zlatni Studio upravo u tome što daje važnost i televizijskim i radijskim postignućima. Drago mi je da se u završnici natjecanja Hrvatska radiotelevizija našla s čak devet finalista jer to samo potvrđuje da nudi kvalitetne projekte povezane s licima i glasovima koje prepoznaju i brojni gledatelji, slušatelji i čitatelji, ističe rukovoditelj Programskoga odjela za zabavu Hrvatske radiotelevizije Mario Sedmak.

Čitatelji su mogli glasovati tijekom dvaju biračkih krugova putem mrežnih stranica jutarnji.hr ili kupona u tjedniku Studio. Odluku o pobjednicima donose glasovi čitatelja mrežnih stranica jutarnji.hr (50 %) i kuponi iz tjednika Studio (50 %).

Osim na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) svečana će se dodjela nagrada Zlatni Studio moći pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.