Na HRT-u prijenos Zimskih paraolimpijskih igara iz Južne Koreje

Hrvatska radiotelevizija (HRT) na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) od 9. do 18. ožujka prenosi Zimske paraolimpijske igre koje će se, kao i nedavno održane Zimske olimpijske igre, održati u južnokorejskome gradu Pjongčangu.

Riječ je o 12. Zimskim paraolimpijskim igrama na kojima sudjeluju i hrvatski sportaši s izgledima za osvajanje odličja, a natjecat će se u nizu zimskih sportova. Hrvatski paraolimpijci nastupit će u muškome slalomu 14. ožujka te ženskome slalomu 15. ožujka, zatim u daskanju na snijegu 16. ožujka te u veleslalomu 17. ožujka.

Hrvatska radiotelevizija ujedno će na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u petak 9. ožujka prenositi i svečano otvaranje Zimskih paraolimpijskih igara u vremenu od 11.55 do 14.00 te njihovo svečano zatvaranje u nedjelju 18. ožujka.

Hrvatska radiotelevizija ukupno će posvetiti dvanaest sati televizijskoga programa praćenju Zimskih paraolimpijskih igara, što uključuje prijenos otvaranja i zatvaranja te snimke i prijenose natjecanja.

Ovaj projekt nastavak je uspješne suradnje Hrvatske radiotelevizije s Hrvatskim paraolimpijskim odborom. Želimo potaknuti građane na praćenje paraolimpijskih sportova i potaknuti mlade sportaše da se uključe, ističe privremeni rukovoditelj Produkcijskoga odjela za sport Hrvatske radiotelevizije Stjepan Balog.

Zimske paraolimpijske igre pratit će se i na Prvome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) te na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2), u informativnim i sportskim emisijama, uz izjave i reakcije hrvatskih sportaša, a voditelj je projekta Davor Lulić.

Sve će radijske i televizijske emisije i prijenosi sa Zimskih paraolimpijskih igara biti dostupni i na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr, podstranicama sport.hrt.hr te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.