U emisiji Kućni ljubimci o akciji spašavanja zanemarenih životinja iz Budrovaca kod Đakova

Nakon što je prije nekoliko dana javnost uznemirila videosnimka zanemarenih životinja s posjeda u Budrovcima kod Đakova, veliki ljubitelj životinja i autor popularne HRT-ove emisije Kućni ljubimci, koja je u siječnju proslavila svoj 28. rođendan, Antun Ponoš, odlučio je pokrenuti akciju spašavanja dvaju magaraca.

Ekskluzivna reportaža
o zbrinjavanju nesretnih životinja bit će prikazana u subotu 10. ožujka u izdanju emisije Kućni ljubimci na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 11.05.

Kako sam putem Facebooka dobio informaciju o svemu i pogledao videosnimku, kontaktirao sam s njezinim autorom – susjedom farme koji mi je otkrio sve pojedinosti. Nazvao sam policiju u Đakovo i veterinarskoga inspektora, a oni su odmah izišli na teren i obavili očevid. Našli su jednoga smrznutog i uginulog magarca, a drugoga u agoniji, kojega je veterinarski inspektor odmah uspavao te jednu smrznutu i uginulu svinju. Sve te životinje danima nisu imale što jesti, a tjedan je dana svaku noć temepratura bila niža od – 20 Celzijevih stupnjeva. Veterinarski mi je inspektor u telefonskome razgovoru sve prepričao i rekao da su druge preživjele životinje dobro. Riječ je o dva magarca i jedanaest svinja. Očekivao sam da će ih sve oduzeti i premjestiti na neko bolje mjesto, no to nije učinjeno. Kada su sutradan sve životinje preživjele još jednu hladnu noć, ja sam u međuvremenu kontaktirao s Ministarsvom poljoprivrede Republike Hrvatske i ministrom Tomislavom Tolušićem, koji mi je obećao pomoći. Odlučio sam otkupiti sve životinje i dogovorio se o tome s vlasnikom. No, problemi u vezi s preseljenjem životinja postali su veliki, a kako sam ih riješio, pogledajte u sutrašnjoj emisiji Kućni ljubimci, poručuje Antun Ponoš.

Gledatelji će u emisiji Kućni ljubimci moći vidjeti i videosnimke utovara, prijevoza i smještaja magaraca Bepa i Luigija u njihov novi dom u Kobilićima pokraj Velike Gorice, razgovore s gospodinom Vladimirom Moskaljom – svjedokom stravičnih uvjeta u kojima su životinje boravile prije zbrinjavanja, gospodinom Daliborom Garićem iz Pleternice koji je pomogao u prijevozu magaraca te Iris Ban Krošelj, predsjednicom udruge Animaleks koja pravno prati ovakve slučajeve zanemarivanja i zlostavljanja životinja.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) emisija Kućni ljubimci bit će dostupna i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.