Garaža: Detour

22. travnja na HRT - HTV 3 u 23:50 - repriza emisije iz 2018.

Detour je danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektroakustičnog pop zvuka, bržeg i plesnijeg ritma, začinjenog povremeno drum'n'bassom, a u recentnije vrijeme i ponekom country notom.

Pjesme starijeg datuma poput "Ljeto počinje", "Mjesec", "Gledano sa strane" i "Prijatelj" našle su se na njihova prva dva studijska albuma 'Detour' i 'TV'. Treći studijski album "A što ak' ja..." pokazao se prijelomnim u dotadašnjem djelovanju i promiče ih u glazbenu pop atrakciju. Album, nošen najviše hit singlovima "Srce veliko", "Snijeg", "Daleko" i "Plešem sama", osigurao je Detouru top mjesta u većini godišnjih izbora, te Porina za najbolji pop album u 2014.

Početkom 2016. Borgudan potpisuje možda najuspješniji uradak u svom autorskom djelovanju, pjesmu 'Zaljubila sam se' s kojom se predstavila i nova vokalistica grupe Gina Damjanović zamijenivši Maju Posavec. Detour, s nagradom za grupu godine u 2016. i rasprodani zagrebački koncert, slave deset godina rada.

Promocija albuma 'DETOUR 10', nudi novo čitanje poznatih pjesama grupe, snimljenih u osvježenim i promijenjenim aranžmanima. Kao kruna aktualnog djelovanja stiglo je i osvajanje glazbene nagrade Porin 2017. u kategorijama Pjesma godine za 'Zaljubila sam se' i Najbolja izvedba grupe s vokalom. U 2018. Detour priprema izlazak svog četvrtog studijskog albuma.

U Garaži izvode: Mjesec, Plešem sama, Srce veliko, Snijeg, Bez tebe i Zaljubila sam se.

Detour su: Gina Damjanović, Nenad Borgudan, Edi Grubišić, Alen Križaj, Dominik Žagmešter i Vibor Čerič.

Voditeljica emisije je Iva Šulentić, redatelj Danko Volarić, a urednica Snježana Nožinić.Emisiju pratite i na multimedijskoj platformi HRTi u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.