Hrvatski velikani: Ante Starčević

15. travnja na HRT – HTV1 u 17:15

Dokumentarno-zabavna serija Hrvatski velikani autora Roberta Knjaza predstavlja važnije hrvatske povijesne osobe.

U osam nastavaka 2. sezone saznat ćemo neke nove i možda manje poznate činjenice o našim velikanima: Ivanu Meštroviću, sv. Leopoldu Mandiću, Mariji Jurić Zagorki, hrvatskim nobelovcima Lavoslavu Ružički i Vladimiru Prelogu, zatim Matiji Gupcu, Ruđeru Boškoviću, Vesni Parun i Antu Starčeviću.

Ante Starčević
Ima jedan hrvatski političar o kojem jednako maštaju i lijevi i desni glasači. Radi se, naravno, o Anti Starčeviću koji krasi novčanicu od 1000 kn. No čime je baš on zaslužio biti na vrhu probranog društva naših novčanih velikana? Čime je zaslužio titulu "Oca domovine"? Postoji li majka domovine? Odgovore potražite u novoj epizodi Hrvatskih velikana. Saznat ćete i neke manje poznate detalje iz života ovoga političara, filozofa i književnika. Je li istina da je živio gotovo asketskim životom i da je preko noći posijedio? Bili smo u njegovom rodnom Žitniku u Lici, razgovarali s mladim i živim Antom Starčevićem i pripremili emisiju ukusnu poput ličkog krumpira. U slast!

Scenarist, redatelj i voditelj je Robert Knjaz, a urednica Snježana Nožinić.Seriju možete pronaći i u videoteci multimedijske usluge HRTi.