Loto 6/45 od četvrtka 22. ožujka dvaput tjedno na HRT-u

Emisija Loto 6/45 od četvrtka 22. ožujka prikazivat će se dvaput tjedno na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) – nedjeljom kao i dosad te u dodatnome terminu četvrtkom na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.00.

Voditeljice ove popularne igre na sreću i dalje su dobro poznata lica s malih ekrana koja već godinama donose dobitke gledateljima – Jelena Glišić i Dunja Mutevelić, ističe HRT-ova urednica projekta Elizabeth Homsi te dodaje kako popularna igra na sreću u studenome obilježava tridesetu obljetnicu emitiranja na Hrvatskoj radioteleviziji.

Kako je dosad na rasporedu bila samo nedjeljom, prikazivanje dvaput tjedno dosad je najveća promjena, pojašnjava Elizabeth Homsi te dodaje kako Hrvatska radiotelevizija i Hrvatska lutrija žele izići ususret vjernim igračima Lota 6/45 koji odsada više neće morati čekati cijeli tjedan na novo izvlačenje jer će od 22. ožujka u njemu moći uživati dvaput tjedno.

Najveći zgoditak u povijesti ove popularne lutrijske igre ostvaren je u televizijskome prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji 1995. godine i iznosio je 16.584.320,26 kuna, a tijekom godina u ulozi voditelja izmjenjivala su se brojna poznata televizijska imena – od prve voditeljice Dinke Hrstić Grubišić preko Mirne Berend, Ljiljane Sauche, Doris Vrandečić-Vučković, Sandre Antolić, Mirka Fodora, Aleksandre Mindoljević, Marija Sedmaka, Karmele Vukov-Colić, Suzane Pardačer, Lane Pavić, Paole Poljak, Vanje Halilović i Tine Katanić do sadašnjih voditeljica Mirne Maras Batinić, Dunje Mutevelić i Jelene Glišić.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) četvrtkom i nedjeljom s početkom u 20.00 Loto 6/45 moguće je pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.Podrobniji podatci o programskim sadržajima Hrvatske radiotelevizije nalaze se na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i na podstranicama za novinare press.hrt.hr.