Garaža: Markiz

29. travnja na HRT – HTV 3 u 23:10

Zagrebački rock'n'roll bend Markiz nastao je 2009. Deset autorskih pjesama objavljuju na prvom studijskom albumu "Savršeni svijet", a kritičari ga uvrštavaju među najbolje albume 2010.

Naslovnim singlom "Naivac" bend se predstavlja publici u svibnju 2010. Slijedi objava drugog singla "Grad" a pjesma postaje veliki jesenski hit i u vrlo kratkom roku osvaja prva mjesta na ljestvicama u više od 20 gradova Hrvatske. Početkom 2011. Markiz objavljuje treći singl - pjesmu "Nas", a slijedi "Savršeni svijet".

Bend prati i dvostruka nominacija za Porin, u kategoriji Najboljeg novog izvođača i Najboljeg rock albuma. U rujnu 2011., u sklopu dana borbe protiv nasilja nad ženama, Markiz objavljuje svoj peti singl za pjesmu "Ostani dama". U ožujku 2012. rade na snimanju drugog studijskog albuma i objavljuju singl "Par lijepih riječi". Nakon izuzetno uspješnog singla "Jutro", slijede "Ne budi se" i "Šutke" te izlazak novog studijskog albuma "Mikrofonija". Za ovaj album bend dobiva još jednu nominaciju za Porina u kategoriji Najboljeg rock albuma.

Krajem 2014. Markiz osvaja nagradu za najemitiraniji singl na Rockoff festivalu. Početkom 2015. objavljuju singl "Koga se bojiš". Kraj 2016. obilježava vokalna suradnja s Mirelom Priselac Remi iz grupe Elemental u pjesmi "Predaja". Slijedi hit singl "DaDaDa". Sredinom prošle godine bend objavljuje remix pjesme "Danas se budim" koja postaje jedna od najemitiranijih u Hrvatskoj s 4 uzastopna mjeseca na HR Top40. Treći studijski album najavljen je singlom "Sve što sada želim". Album "Red" nominiran je za Porin u kategoriji Najbolji rock album 2017.

Stalnu postavu benda čine Ines Mlinarić, Andrej Babić, Neven Jurić, Ivan Vranješ i Marko Tomljanović.

U Garaži izvode: DaDaDa, Koga se bojiš, Svijet morona, Sve što sada želim, Predaja i Danas se budim.

Urednica emisije iz 2018. je Snježana Nožinić.Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.