Jazz orkestar HRT-a i sastav Chui nominirani za nagrade Porin i IMPALA

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije (HRT) i glazbeni sastav Chui ističu se velikim brojem nominacija uoči sutrašnje 25. svečane dodjele glazbene nagrade Porin. Tomu se pridružuje i nominacija za nagradu IMPALA, koja se dodjeljuje za najbolji nezavisni album godine.

Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Udruženje europskih nezavisnih izdavača IMPALA, osnovano 2000. godine, a redakcija mrežnoga portala Muzika.hr odabrala je upravo album Chui ovu glazbu u izdanju tvrtke Dancing Bear za hrvatskoga predstavnika na popisu nominiranih.

Glasačko tijelo glazbene nagrade Porin u prvome je krugu glasovanja najbolje izabralo između ukupno 1645 prijava raspoređenih u 35 kategorija. Zajednički album Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije i glazbenoga sastava Chui pod naslovom Chui ovu glazbu nominiran je za najbolji džez-album, a Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije nominirani su za najbolju izvedbu i najbolju skladbu džez-glazbe autora Tonija Starešinića.

Album je nominiran i u prestižnoj kategoriji Album godine, gdje su mu konkurencija Natali Dizdar s albumom Iluzije, glazbeni sastav Jinx i album Pogrebi & pomiriši, Mayales s albumom Simbol za Sunce te Mia Dimšić s albumom Život nije siv

U kategoriji Najbolji album džez-glazbe, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije ove godine ima čak dvije nominacije – uz već spomenutu nominaciju sa sastavom Chui i albumom Chui ovu glazbu, nominiran je i s Markom Toljom za album Stavi pravu stvar.Dobitnici u svakoj od 35 kategorija nagrade Porin bit će proglašeni na svečanoj dodjeli koja će se održati sutra, 23. ožujka, u splitskoj Spaladium Areni, uz izravan prijenos na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.05 te uz prijenos putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.Tko će sve osvojiti popularne nagrade, odlučit će glasačko tijelo u drugome krugu glasovanja, kada će birati najbolje od najboljih. Tko će biti proglašen dobitnikom najboljega europskog nezavisnog albuma, bit će poznato krajem ožujka nakon glasovanja članova odbora IMPALA-e.