Garaža: My Buddy Moose

13./14. svibnja na HRT – HTV 3 u 0:10

"My Buddy Moose" od samoga početka čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bunjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke, okupljeni 2004., godinama su na glasu kao jedan od najboljih "malih" bendova.

Prve demosnimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih a do sada njihov rad prati objava četiriju albuma: My Buddy Moose (2006.), Wonderful Feeling of Emptiness (2010.), Shine!Shine!Shine! (2013.) te IV (2017.) Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni nastupi uživo pomažu im u stvaranju baze vjernih ljubitelja u Hrvatskoj i okolnim zemljama. Album IV je dočekan hvalospjevima glazbene kritike koja ga je odmah nakon objavljivanja uvrstila u najbolja hrvatska, ali i regionalna izdanja 2017.

Njihovu kvalitetu prepoznali su i izvan Hrvatske, pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjom s istinskim svjetskim "facama" poput Howea Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M.Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

Bend trenutno koncertno promovira svoj album IV, a u Garaži izvode šest pjesama: Wilderness Years, My People, Terrible Place, Black Cloud, After The Feeling Is Gone i Differences.

Voditelj emisije iz 2018. je Ivan Vukušić. Redatelj je Danko Volarić, a urednica Snježana Nožinić.

Emisiju na području RH pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći emitirana izdanja.