Na HRT-u u srijedu 25. travnja dokumentarni film Sirija – džihadisti izbliza

Na HRT-u srijedu 25. travnja dokumentarni film Sirija – džihadisti izbliza Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu 25. travnja na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.05 prikazuje francuski dokumentarni film snimljen 2015. godine Sirija – džihadisti izbliza.

Džihadističke skupine u Siriji zavladale su velikim dijelovima Rake i Alepa. Bore se u ime svetoga rata i izvode samoubilačke bombaške napade. Proizvode bombe i grade mrežu zaštićenih tunela kako bi se zaštitili od zračnih napada. Cilj im je zbaciti predsjednika Asada i uspostaviti islamsku državu. Situacija u Siriji sve je nejasnija, a zapadnim je silama sve teže uspostaviti jedinstvenu strategiju za tu državu. Dvojica novinara, Yacine Benrabia i Farouk Atig, prvi su se put uspjeli približiti džihadistima. Zajedno su obišli neka područja bojišta i vidjeli kako pobunjenici prisiljavaju zarobljenike da kopaju tunele. Uspjeli su posjetiti podzemne tvornice bombi te prije smrti intervjuirati bombaša samoubojicu.

Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u srijedu 25. travnja od 20.05 dokumentarni film Sirija – džihadisti izbliza bit će moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.