Pjesma Eurovizije 2018., prijenos 1. polufinalne večeri

Utorak, 8. svibnja na HRT1 u 21 sat

Hrvatska radiotelevizija i ove godine tradicionalno prenosi sve tri večeri najvećega svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja - natjecanja za Pjesmu Eurovizije. Na večerašnjoj prvoj poluzavršnoj večeri nastupa naša predstavnica Franka Batelić s pjesmom Crazy.

Od ukupno 19 natjecatelja, Hrvatska nastupa 12. po redu, a u završnicu ulazi deset država. Uz Franku Batelić na pozornici će nastupiti Martina Ivanković i Djordjija Palić kao prateći vokali. Za vizualni identitet zadužena je Jasenka Tudor Bevanda, haljinu su dizajnirali Vjeko Franetović i Nikica Ivančević, za šminku je zaslužna Kristina Hošnjak, za frizuru Zvonimir Franić, a koreografiju Igor Barberić.

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održava se prvi put u povijesti u glavnome gradu Portugala, Lisabonu, i to, pamtimo svi, zaslugom njihova prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala, koji je pjesmom Amar Pelos Dois očarao Europu i svojoj državi donio prvu pobjedu poslije 53 godine od njihova prvoga sudjelovanja. Natjecanje će se održati u Altice Areni, a kroz trodnevni zabavni program gledatelje će voditi Catarina Furtado, Daniela Ruah, Filomena Cautela i Sílvia Alberto. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine.

Geslo je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (eng. All Aboard). Ono nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i kontinent, a stilizirane inačice školjaka, morske trave, planktona, meduza i ostalih živih bića koja se mogu pronaći u vodenome ekosustavu na logotipima su natjecanja. Inačicama logotipa želi se prikazati kako su ključne teme različitost, poštovanje i snošljivost.

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije mogu i glasovati za svoje favorite (za sve, osim za Hrvatsku), a detalje o tome potražite na ttx stranicama 422 i 423.

Komentator: Duško ĆurlićUPUTE ZA GLASOVANJE

Hrvatska se natječe u prvom polufinalu Eurosonga, koje se održava danas, u utorak, te gledatelji Hrvatske radiotelevizije mogu glasovati za sve pjesme osim za našu predstavnicu Franku Batelić.

Glasovati možete telefonom ili mobitelom na broj 06155 + XX (redni broj pjesme, s tim da se pjesme s rednim brojevima 1. - 9., birate kao 01, 02, 03... Dakle, ako želite glasovati za prvu pjesmu, nazovete 06155 01).

Glasovati možete i SMS porukom tako da redni broj pjesme (bez točke) pošaljete na broj 66655. Primjerice, želite li glasovati za pjesmu pod brojem 1, u tekst poruke upišete 01, a ako želite glasovati za 19. pjesmu, u tekst poruke upišete 19 i pošaljete poruku.

Glasuje se nakon što su sve zemlje nastupile, odnosno kada voditelji priredbe to najave.

Cijena poziva iznosi 3,75 kn ako zovete iz fiksne mreže, odnosno 5,06 kn iz mobilne mreže. Cijena SMS poruke je 3,72 kn. PDV je uključen u cijenu.

Tehnička podrška (davatelj usluge): NTH Mobile d.o.o., Međimurska 28, 42000 Varaždin, OIB: 12385860076, Tel: 042500870. Služba za korisnike dostupna je radnim danom od 9 do 17 sati na 042/500 871 ili elektroničkom poštom customer.care@ccuspport.biz.