Drama Majka asfalta na HRTi usluzi

Videoteku multimedijske usluge HRTi upotpunili smo nagrađivanom dramom redatelja Dalibora Matanića Majka asfalta snimljenom u produkciji HRT-a, Continental filma i produkcijske kuće Kinorama.Priča je to o propasti braka te o snalaženju mlade žene koja sa sedmogodišnjim sinom luta zagrebačkim ulicama. Jedinu pomoć pruža im usamljeni zaštitar koji cijeloga života žudi za obitelji i ljubavlju. Uradak također problematizira sebičnost koja se najbolje ocrtava u blagdanskim danima.

Film je na 24. festivalu Fipa u Francuskoj osvojio glavnu nagradu Fipa d'or, nagradu za najbolju glumicu (Marija Škaričić) te nagradu za najbolju glazbu (Jura Ferina i Pavao Miholjević). Među ostalim, na Thessaloniki Film Festivalu 2009. godine dobio je i priznanje za scenarij, čiji su autori Matanić i Tomislav Zajec.

Škaričić je na pulskom festivalu nagrađena Zlatnom Arenom za najbolju žensku ulogu. Uz nju u filmu glume i Janko Popović Volarić, Krešimir Mikić, Noa Nikolić, Judita Franković, Ozren Grabarić, Lana Barić i Franjo Dijak.