Druga strana: Wayne Visser, globalni guru društveno odgovornog poslovanja

23. svibnja na HRT4 u 20.05 - gospodarska emisija

Lideri novog doba (samo društveno odgovorne kompanije će preživjeti)

Hrvatskoj hitno trebaju društveno odgovorni lideri u privatnom i javnom sektoru. Oni koji ne prepoznaju svjetske trendove održivog poslovanja završe bankrotom - poslovnim, moralnim i političkim.

Što je to transformacijsko vodstvo i kako postati organizacija spremna za budućnost, samo za Drugu stranu govori globalni guru društveno odgovornog poslovanja, pisac, futurist, producent, konzultant i bivši direktor istraživanja Sveučilišta Cambridge profesor Wayne Visser.

Rođen je u Zimbabveu, odrastao u Južnoj Africi, doktorirao na engleskom sveučilištu Nottingam na temi Što motivira lidere da postanu društveno odgovorni?.

Napisao je 28 knjiga, bio konzultant Coca-Cole, Della, HSBC-a i Svjetske banke, direktor odjela održivosti u KPMG-u. Uz sve to bio je i strateški analitičar Capgemini za Južnu Afriku.

Trenutačno je stalni profesor Antwerpen Management School te osnivač i direktor CSR International and Kaledioscope Futures.

Ono što je Adam Smith u ekonomiji i Kotler u marketingu to je Wayne Visser u društveno odgovornom poslovanju.


Urednik i voditelj: Željko Kardum

Reprizno izdanje gospodarske emisije, alternative ekonomskom i političkom medijskom mainstreamu, koja propituje je li sve baš onako kako vam se na prvi pogled čini, na rasporedu je u subotu na HRT4 u 15.35.
                                                                          


Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.