Idemo na put: Rusija, 2. epizoda serijala Gorana Milića na HRTi

U videoteci multimedijske usluge HRTi donosimo drugu epizodu putopisnog serijala Idemo na put: Rusija snimljenog 2008. godine.

Putopisac HTV-a Goran Milić s kolegicom Martinom Kiseljak obišao je tri velika grada i rusku provinciju. Dok neki dijelovi Moskve već sliče njujorškom Manhattanu, a Sankt Peterburg se lako može usporediti s Parizom, Madridom, Venecijom i Amsterdamom, neka mjesta u unutrašnjosti Rusije još nisu osjetila veliki gospodarski uspon najveće države na svijetu. Doznat ćemo što Rusi proizvode osim nafte, plina i drugih energenata i sirovina.

Upoznat ćemo novinare, kazališne redatelje, ekonomiste, poduzetnike, studente, zlatnu rusku mladež, pravoslavne i katoličke svećenike, ali svjedočiti i o običnoj svakodnevici. Jeste li znali da u Moskvi 4 milijuna automobila parkira potpuno besplatno, jer se gradonačelnik navodno naljutio na čuvare parkinga koji nisu uplaćivali novac u gradsku blagajnu? Ali i da Moskva godišnje uveze 1200 Porschea i 83 Maybacha? Intervju s najvećom ruskom nogometnom zvijezdom Andrejom Aršavinom. Naša kamera na vrhu najviše poslovno-stambene zgrade u Europi. Cijena četvornog metra - 10 tisuća eura!U drugoj od sedam emisija o Rusiji izdvajamo: u Moskovskom međunarodnom poslovnom centru, poznatijem kao Moskva City, nalazi se najviši neboder u Europi, u kojem i cijene poslovnih prostora lete u nebo. Kako je KGB pronalazio i kažnjavao neprijatelje režima? Taksi kao lutrija, a metro kao muzej!

Redatelj putopisnog serijala je Damir Lovrenčić, producent Nedjeljko Kaveljević Ždero, a urednik Goran Milić.