Alpe Dunav Jadran - međunarodni magazin

23. lipnja na HRT4 u 18.25; repriza u nedjelju u 15.05 i 3.30

Međunarodni TV magazin ovoga tjedna nudi pet glavnih reportaža:

Čovjek je oduvijek podcjenjivao močvarna područja te ih pretjerano iskorištavao. Nepoznavanje njihovih ključnih osobina vodilo je u prevelika isušivanja. Top tema stiže iz Slovenije, gdje danas raste svijest o tome problemu.

Muzej brodogradnje Monfalcone, otvoren prigodom devedesete obljetnice obližnjeg radničkog sela Pandzano, multimedijskim jezikom priča dojmljivu priču o industrijskom, društvenom i kulturnom razvoju toga kraja.

U bavarskom gradu Röttingenu kažu: "Budi kao sunčana ura, pamti samo sretne sate". Ako je tomu vjerovati, ondje bi ljudi morali biti osobito sretni, jer imaju cijelu stazu sunčanih ura, koju rado pokazuju posjetiteljima.

Nedalego od Šibenika krije se jedinstvena šumska oaza ptica grabljivica: Sokolarski centar, s već "punoljetnim" stažom. Neke ptice ostaju kao dio jedinstvenog edukativnog programa, a znanstvenici sad razvijaju projekt forenzike ptica grabljivica, pionirski u Hrvatskoj.

Ferenc Otott iz Segedina napokon je ostvario san: nakon više od deset godina dobio je dozvolu za dvoetažnu kuću na rijeci Tisi. Ni za što na svijetu ne bi mijenjao taj osjećaj koji pruža život usred prirode, u čijim bojama i mirisima može uistinu uživati.

Uživajte i vi u premijernim slikama srednje Europe cijelo ljeto!

Urednica: Daria Marjanović
Realizatorica: Sanja Arsenić

Sve o dosadašnjim emisijama možete doznati na web stranicama emisije Alpe Dunav Jadran.

      
Emisiju možete pratiti i preko www.hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Posjetite našu internetsku stranicuFacebook, Twitter te Instagram.