Na HRT-u prijenos svečanog otvorenja 58. međunarodnog dječjeg festivala Šibenik

Hrvatska televizija u subotu 16. lipnja na Trećem programu (HRT - HTV3) izravno prenosi svečano otvorenje 58. međunarodnog dječjeg festivala Šibenik.

58. međunarodni dječji festival u Šibeniku u izravnom će prijenosu otvoriti djeca Šibenika i njihovi vršnjaci iz Karlovca, članovi Dramskog studija Gradskog kazališta Zorin dom. Predstava odabrana za svečanost otvaranja je „Jaje” Zlatka Krilića. Poznatu priču o samoći, prijateljstvu i živom svijetu koji se može “izleći iz ljuske” dramaturginja i redateljica Sanja Hrnjak prilagodila je novom dobu, a darovite djevojčice i dječaci u glavnim ulogama pjevaju i plešu uz skladbe Mate Matišića. Dječak Dido i njegovi novi znanci u predstavi „Jaje” premijerno su se predstavili povodom 65. godišnjice rada Dramskog studija Zorin doma u kojem su se okušale generacije malih Karlovčana.

Međunarodni dječji festival, svojevrsni zaštitni znak Šibenika, ove godine obilježava 60 godina od svojeg prvog izdanja. Od 1958. godine postao je multimedijalna kulturna manifestacija i smotra najboljeg što nudi stvaralaštvo za djecu i mlade. Tijekom dva festivalska tjedna, od 16. do 30. lipnja u dječjem će gradu nastupiti više od 700 izvođača i umjetnika iz čak 18 zemalja. Predstave će prikazati domaći i strani ansambli, djeca će uživati u uličnom kazalištu i brojnim događanjima te sudjelovati u festivalskim kreativnim radionicama. Redatelj prijenosa je Ivan Miladinov, a urednica Jelena Milošević.

Prijenos svečanog otvorenja 58. međunarodnog dječjeg festivala Šibenik možete gledati 16. lipnja na Trećem programu (HRT - HTV3) Hrvatske radiotelevizije u 21 sat.