U Zagrebu završeno snimanje treće sezone HRT-ove serije Crno-bijeli svijet

U zagrebačkom studiju Katran danas su snimljene završne scene treće sezone dramske serije Crno-bijeli svijet  koju za Hrvatsku radioteleviziju radi produkcijska kuća Interfilm, te čije je prikazivanje na javnom servisu planirano ove jeseni.

„Danas je zadnji dan snimanja, završavamo jednom neobičnom scenom između Dunje (Elizabeta Kukić) i Žaca (Karlo Maloča), posrijedi je scena iz druge epizode u kojoj se oni bave jednim radio uređajem“, rekao je redatelj Goran Kulenović. U toj sceni Žac, naime, pomaže Dunji oko čudnog programa kojeg ona uhvati na svojoj radio stanici. „Nastupio sam u svim epizodama, imam više od 50 dana snimanja, svašta smo preživjeli i pred kraj sam već osjetio umor“, rekao je Karlo.

Treća sezona, čije je snimanje trajalo oko 90 dana, imat će dvanaest pedesetominutnih nastavaka koji prate zbivanja iz 1983. i 1984. godine - u kojima sudjeluju već dobro poznati Kipo, Žungul, Žac, Ksenija, DominikMarina i Dunja.

„Riječ je o kompleksnom projektu po svim parametrima: od scenografije, kostima, šminke, automobila te velikim brojem glumaca“, rekao je Goran Kulenović, dodajući kako su promijenili mnoštvo lokacija, a snimali su i u uredu Predsjednice.
Treća sezona popularne dramske serije Crno-bijeli svijet od jeseni na HRT-u
Radnja će se, među ostalim, događati na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sarajevu, na izboru Miss Jugoslavije, na senzacionalnoj Mimarinoj izložbi u Vili Zagorje, ali i na satovima aerobika, kolinju, regrutaciji, zagrebačkome moru – tada još neuređenom Jarunu, na vojnoj vježbi, zagrebačkom Hreliću, računalnom tečaju te nekim kultnim zagrebačkim mjestima.

Glavni je scenarist i redatelj serije Goran Kulenović, koscenarist je Igor Mirković, a koscenaristi dvaju nastavaka su Renato Baretić i Ante Tomić. Direktor fotografije je Mario Sablić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, supervizorica maske Slavica Šnur, izvršna producentica Maja Vukić, a producent Ivan Maloča. Urednica serije je Zinka Kiseljak.