Idemo na put: Rusija, posljednja epizoda serijala Gorana Milića na HRTi

U videoteci multimedijske usluge HRTi donosimo i posljednju 7. epizodu putopisnog serijala Idemo na put: Rusija snimljenog 2008. godine.

Putopisac HTV-a Goran Milić s kolegicom Martinom Kiseljak obišao je tri velika grada i rusku provinciju. Dok neki dijelovi Moskve već sliče njujorškom Manhattanu, a Sankt Peterburg se lako može usporediti s Parizom, Madridom, Venecijom i Amsterdamom, neka mjesta u unutrašnjosti Rusije još nisu osjetila veliki gospodarski uspon najveće države na svijetu. Doznajemo što Rusi proizvode osim nafte, plina i drugih energenata i sirovina.

Upoznajemo novinare, kazališne redatelje, ekonomiste, poduzetnike, studente, zlatnu rusku mladež, pravoslavne i katoličke svećenike, ali svjedočimo i o običnoj svakodnevici. Jeste li znali da u Moskvi 4 milijuna automobila parkira potpuno besplatno, jer se gradonačelnik navodno naljutio na čuvare parkinga koji nisu uplaćivali novac u gradsku blagajnu? Ali i da Moskva godišnje uveze 1200 Porschea i 83 Maybacha? Intervju s najvećom ruskom nogometnom zvijezdom Andrejom Aršavinom. Naša kamera na vrhu najviše poslovno-stambene zgrade u Europi. Cijena četvornog metra - 10 tisuća eura!U sedmoj emisiji o Rusiji saznat ćemo koliko Rusija ima nafte i plina te piju li Rusi previše. Zavirit ćemo i u noćni život, odnosno pokazati kako se zabavlja zlatna ruska mladež.

Redatelj putopisnog serijala je Damir Lovrenčić, producent Nedjeljko Kaveljević Ždero, a urednik Goran Milić.