Najbolje sa Svjetskog nogometnog prvenstva na posebnoj mrežnoj stranici HRT-a

Na web portalu HRT-a www.hrt.hr sve vijesti, informacije i zanimljivosti sa Svjetskog nogometnog prvenstva dostupne su na posebnoj podstranici http://sport.hrt.hr/2018fifaworldcup/. Obožavatelje najpopularnijeg sporta na svijetu čekaju tri rubrike; najvažnije vijesti čekaju ih u "Izdvojenom", sve vezano uz nastup naše reprezentacije donosi "Hrvatska na SP-u", dok su izvještaji s utakmica, najave i intervjui dostupni u rubrici "SP 2018." Poseban dio podstranice zauzima video box koji donosi pregled spektakularnih videa s utakmica. Gledatelji u video boxu mogu uživati u najljepšim akcijama i golovima te gledati analize utakmica, izjave i još mnogo toga.

Tijekom Svjetskog prvenstva brojni i raznovrsni sadržaji korisnike čekaju i na našim HRTsport profilima na Facebooku i Twitteru. Kako bi im što više približili ono što se događa iza kamera, na društvenim mrežama dijelimo najvažnije trenutke utakmica, golove, reakcije voditelja i stručnih komentatora,  te zanimljivosti. Uz to, gledatelji nam putem društvenih mreža šalju svoje komentare, navijačke fotografije i videe te postavljaju pitanja.

Sve 64 utakmice s prvenstva gledatelji mogu pratiti i na posebnom programu u visokoj razlučivosti koji nosi oznaku HRT 2 HD. Za one koji pak nisu uz radijske ili televizijske prijamnike, novost je od ove godine da sve susrete i emisije mogu pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala uz pomoć multimedijske usluge HRTi.

Istodobno Vas obavještavamo da je Hrvatska radiotelevizija isključivi nositelj prava za prijenos utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu 2018./2022. za područje Republike Hrvatske. HRT je kao članica EBU-a otkupila ekskluzivna linearna i nelinearna prava za prijenos sadržaja na svim platformama.

Svako nedozvoljeno postavljanje video sadržaja ili linkova na video sadržaj na bilo koji medij (web portal, mobilne aplikacije i sl.) predstavlja kršenje FIFA-inih i HRT-ovih autorskih prava te će u skladu s tim, u suradnji s FIFA-om biti pokrenut pravni postupak za naknadu štete.

Stoga Vas pozivamo da na našem web portalu www.hrt.hr, odnosno posebnoj podstranici http://sport.hrt.hr/2018fifaworldcup/ pristupite svim relevantnim sadržajima sa Svjetskog nogometnog prvenstva te ih putem linkova i navođenja izvora podijelite u Vašem mediju.