HRTi: Inside Offside - serijal priča o onima kojima je nogomet više od igre

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji - veliki stadioni, nacionalne reprezentacije. HRT ekskluzivno prenosi SP do 15. srpnja na Drugome programu Hrvatske televizije. Riječ je o ukupno 64 utakmice koje je moguće pratiti i na posebnome programu u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD), koji nosi oznaku HRT 2 HD, te na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2).

Za sve koji nisu uz radijske ili televizijske prijamnike, sve susrete i posebne emisije mogu pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi. Svjetsko nogometno prvenstvo iz Rusije opširno se prati i na mrežnim stranicama hrt.hr te na podstranicama sport.hrt.hr.

Multimedijska usluga HRTi donosi i uzbudljiv i dirljiv serijal u HD-u - INSIDE OFFSIDE (2016.).

Dokumentarci iz sedam europskih zemalja; od Portugala do Švedske i Hrvatske otkrivaju snove i strahove onih kojima je nogomet mnogo više od igre; to je način kako zaboraviti na teške priče, na frustracije svakodnevice.

Nogomet je način kako naći prijatelje, stvoriti veze koje bez najljepše igre na svijetu ne bi postojale. Sirijski izbjeglica u Nizozemskoj, Afganistanac na sjeveru Švedske, romski dječak u Sloveniji ili Libanonka u Norveškoj – svi oni sanjaju isto; postati punopravnim članovima društva u kojima žive, a pri tome gorjeti za gol.INSIDE OFFSIDE je nastao u sklopu Eurovizijske ekspertne skupine za multikulturu, a koprodukcijski su partneri uz HRT, Odsjek za nacionalne manjine, iseljeništvo i civilno društvo: SVT Švedska, RTP Portugal, RTBF Belgija, NKR Norveška, NTR Nizozemska i RTV SLO Slovenija.