Pobjedu Vatrenih protiv Islanda pratilo gotovo 1,8 milijuna gledatelja

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad Islandom sa 2:1 na Svjetskom nogometnom prvenstvu  u Rusiji u utorak  navečer na Drugom programu (HRT-HTV2) pratilo je 1.792.744 gledatelja, pokazuju podaci o gledanosti.

O velikom  zanimanju za ovaj susret u kojem je Hrvatska izborila prvo mjesto u svojoj skupini D govori i podatak kako je 73,5 posto onih koji su bili pred svojim malim ekranima gledalo upravo ovu utakmicu, što znači kako ju je pratilo sedam od deset gledatelja koji su bili pred malim ekranima.
[VIDEO] Hrvatska pobijedila i Island, slijede Danci u osmini finala

Također, udio u gledanosti Drugog programa HRT-a u udarnom terminu od 19 do 23 sata jučer je iznosio 61 posto, što je  više od svih ostalih televizija zajedno.

Pored toga, nekoliko desetaka tisuća gledatelja širom zemlje ovu je utakmicu pratilo u kafićima, organizirano na trgovima hrvatskih gradova kao i putem interneta. Riječ je o do sada najgledanijoj hrvatskoj utakmici na Svjetskom prvenstvu.

Sljedeći nastup izabranika Zlatka Dalića, ovoga puta u osmini finala Svjetskog prvenstva bit će protiv Danske u nedjelju 1. srpnja u 20.00 sati u Nižnjem Novgorodu.
Dalić: U nedjelju protiv Danske je naš dan istine
[Danci najavljuju spektakularni dvoboj protiv Vatrenih

Hrvatska radiotelevizija za svoje je gledatelje osigurala prijenose za sve 64 utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva. Uz to, moguće ih je pratiti i na posebnom programu u visokoj razlučivosti (eng. high definition – HD), koji nosi oznaku HRT 2 HD te na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2).

Za sve koji nisu uz radijske ili televizijske prijamnike, sve susrete i posebne emisije mogu pratiti i u pokretu, odnosno putem svojih mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću sve popularnije multimedijske usluge HRTi.Svjetsko nogometno prvenstvo iz Rusije opširno se prati i na mrežnim stranicama hrt.hr te na podstranicama sport.hrt.hr.