Zabivaka ruši rekorde gledanosti

Emisija Zabivaka Hrvatske radiotelevizije koja analizira aktualno Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji do sada je više od deset puta tijekom emitiranja dosezala čarobnu brojku od preko milijun gledatelja, pokazuju podaci o gledanosti.

Zabivaka je tako među najgledanijim emisijama na svim nacionalnim televizijama, a uvjerljivo su najgledanije bile one kada je igrala hrvatska nogometna reprezentacija.

Emisiju od 1. srpnja na dan kada su Vatreni savladali Dansku pratilo je nevjerojatnih 1.468.816 gledatelja (RCH), onu od 26. lipnja na dan utakmice s Islandom 1.360.420 gledatelja, dok je nadmetanje od 16. lipnja u kojem je Hrvatska pobijedila Nigeriju privuklo 1.321.213 gledatelja.

Gledateljima se očito sviđa što imamo jednu dozu ležernosti i opuštenosti, nismo 100 posto stručna emisija o nogometu već se nastojimo približiti „običnim“ ljudima, a taj im se koncept očito svidio. Naime, od početka smo željeli što više uključiti gledatelje u samu emisiju na način da nam šalju svoje prijedloge i komentare, a što se pokazalo sjajnim za emisiju u cjelini, rekao je Marko Šapit, urednik i voditelj emisije.

Dodajmo tome da je Hrvatska radiotelevizija od početka Svjetskog prvenstva najgledanija nacionalna televizija s ukupnim udjelom u gledanosti svih kanala od čak 42,68 posto, što je uvjerljivo više od zajedničkih udjela ostalih nacionalnih televizija.