HRT na svom Četvrtom programu pokrenuo Vijesti na njemačkom jeziku

Hrvatska radiotelevizija od ovoga je tjedna na svom Četvrtom programu (HRT-HTV4) počela sa svakodnevnim  emitiranjem vijesti na njemačkom jeziku namijenjenih stranim turistima s njemačkog govornog područja, kao i međunarodnoj javnosti.

Kako je istaknula v. d. urednice HTV4 Tončica Čeljuska, ove će se vijesti prikazivati u ljetnom razdoblju, a također su namijenjene i sve brojnijim gospodarskim partnerima te dijelu stranih veleposlanstava u Republici Hrvatskoj.

Urednik Vijesti je Ivo Kujundžić, koji ističe kako se radi o kratkim šestominutnim vijestima koje uz događaje dana u našoj zemlji stranim turistima daju i vremensku prognozu te druge korisne informacije.

Vijesti na njemačkom također se već pola godine  prikazuju i na Međunarodnom programskom kanalu a vode ih izvorne govornice Natali Tabak Gregurić, Martina Perković i Ana Katarina Klišanin, a realizatori su Anita Pištelek i Petar Vidić. Program za Hrvate izvan RH u suradnji s Informativno medijskim servisom već drugu godinu uspješno proizvodi i svakodnevne vijesti na engleskom jeziku za HTV4 i Međunarodni programski kanal.

Vijesti na španjolskom jeziku također se svakodnevno prikazuju na Međunarodnom programskom kanalu i namijenjene su Hrvatima u Južnoj Americi, kao i radijske vijesti koje se na ova tri strana jezika objavljuju na Međunarodnom radijskom kanalu Glas Hrvatske - ističe  Kujundžić.

Međunarodni radijski program i Međunarodni programski kanal uz satelit mogu se vidjeti i na internetskoj stranici glashrvatske.hrt.hr.