EBU-ov medijski analitičar: HRT ukazuje na ključne probleme i vrijednosti hrvatskog društva

Na Hrvatskoj radioteleviziji danas je održana prezentacija managera Media Intelligence Servicea EBU-a (Europske unije radiotelevizija) dr. Davida Fernándeza Quijade.

Na prezentaciji su iznesene glavne smjernice projekta Doprinos javnih servisa društvu čiji je cilj istražiti kako članice EBU-a mogu snažnije doprinijeti promicanju društvenih vrijednosti.

Pred programskim vodstvom Hrvatske radiotelevizije dr. David Fernández izložio je rezultate istraživanja, metode, analize i alate koje javni servisi mogu koristiti u ostvarivanju dugoročnih i kratkoročnih ciljeva, izgradnji medijske strategije i suočavanju s izazovima budućnosti.

Naglasak je bio na istraživanjima koja pokazuju da su relevantnost, vjerodostojnost i nezamjenjivost glavne značajke javnih servisa te kako te vrijednosti treba naglašavati u komunikaciji s korisnicima.

David Fernández je istaknuo da je pozicija Hrvatske radiotelevizije dobra i važna za hrvatsko društvo. HRT u svojem programskom usmjerenju ukazuje na ključne vrijednosti i probleme vašeg društva, a to je jedna od najvažnijih uloga javnog servisa. Hrvatska radiotelevizija ima veliku tradiciju i dugogodišnje iskustvo u proizvodnji javnih sadržaja te u tom smislu ima nezamjenjivu ulogu na hrvatskom medijskom tržištu, naglasio je Fernández.