HRT-ova multimedijska usluga HRTi u novom ruhu

Hrvatska radiotelevizija svojim će korisnicima od četvrtka 19. srpnja omogućiti pristup redizajniranoj aplikaciji svoje multimedijske usluge HRTi, a koja korisnicima javnog servisa omogućuje gledanje i slušanje uživo 5 televizijskih i 12 radijskih HRT-ovih kanala te pristup bogatoj videoteci i slušaonici.

Uz novi izgled multimedijske usluge HRTi povećat će se njezina funkcionalnost, dostupnost HRT-ovih kanala i ostalih sadržaja na različitim uređajima, te omogućiti bolje korisničko iskustvo i kvaliteta usluge.

Riječ je o novom iskoraku Hrvatske radiotelevizije prema više od pola milijuna registriranih korisnika usluge HRTi, a kojima se uz gledanje i slušanje pet televizijskih i 12 radijskih programa nudi pregled medijskih sadržaja s vremenskim odmakom od 72 sata te velik broj emisija na zahtjev. U bogatoj videoteci dostupno je više od 24.000 naslova, od kojih čak 1.200 u HD rezoluciji. Baza dostupnih sadržaja stalno se proširuje te korisnici mogu uživati u iznimno raznovrsnoj i bogatoj ponudi; od recentnih igranih i dokumentarnih domaćih filmova do nagrađivanih serija te informativnih, zabavnih, sportskih, kulturnih, znanstvenih, obrazovnih i vjerskih sadržaja.

Korištenje uslugom HRTi moguće je na osobnim  računalima, pametnim televizorima i telefonima te tabletima. Za pristup redizajniranoj aplikaciji HRTi postojeći korisnici trebaju potvrditi svoju registraciju. Za korištenje usluge na pametnim telefonima s operativnim sustavima Android i iOS potrebno je skinuti novu aplikaciju za koju ćete naći poveznicu na HRT-ovoj stranici hrti.hrt.hr.

Nova usluga HRTi bit će dostupna kao i do sada u cijelom svijetu, a emitiranje odnosno reprodukcija izvan granica Republike Hrvatske dopuštena je u skladu sa zaštitom autorskih prava i ugovornim obvezama HRT-a prema partnerima.