Europska prvenstva 2018. na Hrvatskoj radioteleviziji

Hrvatska radiotelevizija od 3. kolovoza na Drugom programu (HRT - HTV2) izravno prenosi natjecanja u četiri sporta - atletici, gimnastici, plivanju i veslanju.

U 2018. godini počinje nova era u europskom sportu. Ove godine bit će predstavljen zajednički koncept Europskih prvenstava u čak 7 sportova (atletici, plivanju, gimnastici, veslanju, biciklizmu, triatlonu i golfu) - a domaćini su gradovi Glasgow i Berlin. Tako će se pod jednim imenom i zajedničkim brandom udružiti nekoliko europskih saveza koji su do sada pojedinačno organizirali svoja natjecanja. Hrvatskoj javnosti najzanimljivija će biti natjecanja u 4 sporta - atletici, gimnastici, plivanju i veslanju, a sve njih gledatelji će moći pratiti u izravnim prijenosima na Drugom programu Hrvatske televizije.

Počinjemo s veslačkim natjecanjima koja traju od 3. do 5. kolovoza u jutarnjim i ranim popodnevnim satima. Najveće su nam uzdanice braća Sinković u dvojcu bez kormilara te samac Damir Martin. Izravne prijenose komentirat će Mihovil Horvat zajedno s bivšim veslačkim reprezentativcem Markom Banovićem.

U petak 3. kolovoza počinju i plivačka natjecanja koja traju punih sedam dana. Komentator će biti Luka Petrinec, a uz njega čari plivanja otkrit će nam proslavljeni hrvatski plivači Gordan Kožulj i Tomislav Karlo.

Berlin je domaćin atletskih natjecanja na kojima će nastupiti čak 20 hrvatskih predstavnika. Najviše očekujemo od Sandre Perković koja lovi svoju 5 zlatnu medalju na Europskim prvenstvima. U borbu za medalje mogli bi se umiješati i bacači kugle Stipe Žunić i Filip Mihaljević te motkaš Ivan Horvat. Atletska natjecanja komentirat će Stjepan Balog uz pomoć sukomentatora atletskog trenera Matije Jakopovića.